Camegran Alaçatı
2010 yılı yaz aylarında, Hıdır Göktaş, 26 yıllık gazetecilik yaşamını bitirdi ve son görevi olan Haber Türk gazetesi Ankara temsilci yardımcılığı görevinden istifa etti. Nuray Göktaş 27 yıllık avukatlık, gazetecilik ve kamu görevi ile geçen geçmişini Hazine Müsteşarlığı’ndan emekli olarak noktaladı ve kızları Sera'yı üniversiteye yerleştirdikten sonra Alaçatı’ya yerleştiler.
Camgeran’ın “Osmanlı’da cam sanatı ile uğraşan esnaf ve bunların ocağına verilen isim” olduğunu söylüyorlar.
Camgeran Alaçatı üç ayrı teknikle cam materyaller üretiyor. Çay kaşığından otellerin dış cephe kompozisyonlarına kadar kullanılabilen füzyon, ağırlıklı olarak takıya dönüştürülen şalümo ve şippo teknikleriyle sanatsal cam üretimi yapıyor, sipariş alabiliyor, mekana uygun üretim yapabiliyorlar. İçki ve meşrubat şişelerini dönüştürerek yaptıkları tabak, vazo, peçetelik, saat ve peynir tabakları, hediyelik olarak çok seviliyor. Bu, onların “atık” projeleri. Atılan şişeler yeniden hayat bularak evlerimizde, farklı formlarda yerlerini alıyorlar.
Otel, restoran, kafe ve villaların mekanlarına tasarımlar yapıyor, kurslar düzenliyorlar.
1005 sokaktaki dükkanları 1940’larda İbrahim Efendi’nin (Peker) tuhafiye dükkanıymış. Onun dolaplarını, kapısını korumuşlar. "Öykülerini duymaktan mutlu oluyoruz. Ona kendi öykülerimizi katmaktan da" diyorlar…
Camgeran'ın önemli ürünlerinden biri de antika. Nuray-Hıdır Göktaş çifti, "Sadece antika satıcısı değiliz Üzerinde yaşanmışlığın izlerini taşıyan, koleksiyonu yapılabilecek ya da antika her tür sanat eserini seviyoruz." diyorlar. O nedenle Camgeran’da Türk resminin orijinalleri, opalinler, porselenler, gümüşler, yurtiçinden ve dışından bin bir özenle seçilmiş objelere ulaşabilirsiniz.